کتاب زوران نوشته استاد محمودخاوران
«زوران» واژهای است از ریشه ی زور به معنای نیرو، قدرت و … که در زبان ها و گویش های کردی و لری به معنای کشتی و کشتی گرفتن کاربرد دارد.
نقش کتاب و دیگر تولیدهای علمی و آموزشی در گسترش تمام رشته های ورزشی مانند کشتی، بسیار ارزشمند و موثر است. یکی از موضوع هایی که از نظر کمی و کیفی مورد توجه نویسندگان، کارشناسان و طومار نویسان و مرشدان و نقادان زورخانه ها و مجلس های پرده خوانی و … تا امروز از زوایای مختلف مورد توجه بوده است، موضوع چند و چون آموزش فنها یا تکنیک ها و تاکتیک های کشتی است که متناسب با مقررات و قوانین محلی، ملی و بین المللی، حتا با استناد به روایت ها و حدیث های مربوط یا منتسب به حضرت آدم و حضرت یعقوب و … مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفته اند.
بعد از تاسیس فدراسیون کشتی در هفتاد و اندی سال پیش و انتقال کشتیگیری از گود زورخانه به روی تشکهای برزنتی، اولین کتاب آموزش فنون کشتی توسط استاد کیومرث ابوالملوکی نگارش و منتشر شد. پس از ایشان، زنده یاد استاد حبیب اله بلور کتاب ارزشمند خود را با نام «فن و بند کشتی» نگارش و منتشر کرد. دیگر استادان و کارشناسان داخلی و خارجی در این زمینه با کم و زیاده ایی، کتاب های آموزش کشتی خود را برای علاقه مندان منتشر کردند.
بعد از انتشار کتاب ارزشمند «گنجینه ی فنون کشتی آزاد و فرنگی» تالیف استاد ارجمند، ابوالقاسم رایگان تفرشی، آقای محمود خاوران، قهرمان و پیشکسوت و پهلوان وارسته و خردمند کرمانشاهی، حاصل سالها اندیشه و قلم هنرمندانه خود را در خدمت نمایش و آموزش فن ها و هنرهای فنی کشتی و کشتیگیری و گوشه های ناب پهلوانی قرار داد و در ماه های پایانی سال ۱۳۹۳ در کتابی به نام «زوران» منتشر کرد.
این کتاب ارزشمند به نام «زوران» پیشینه کشتی آزاد و روش اجرای آن، در هشت فصل و ۶۷۲ صفحه به آموزش انواع فنهای سرپا و خاک کشتی آزاد در حالتهای مختلف به شکلی مصور و همراه با توضیحهای لازم و کافی میپردازد.
یکی از ویژگیهای این کتاب، تصویرهای رنگی آن است که حاصل سالها کوشش هدف مندانهی آقای محمود خاوران است که با دقت و حوصله، مرحله های مختلف هر فن را نقاشی کرده است. در کتابهای آموزش کشتی که در گذشته منتشر شده، برای نمایش فنون و تاکتیکها از عکس یا شکل های گرافیکی استفاده کرده اند.
باتوجه به مجموع مطالب ارایه شده و نقاط قوت کتاب، مطالعه و استفاده از آموزشهای آن میتواند به غنا و ارتقای آموزش فنی مربیان و کشتی گیران بیفزاید.
واقعیت این است که ما اهالی کشتی، آنگونه که شایسته است به مطالعه ی کتابهای علمی و آموزشی بهای لازم و کافی نمیدهیم. درنتیجه، سرمایه گذاری برای چاپ و انتشار کتاب از درجه ی ریسک پذیری بالایی برای نویسنده و ناشر کتابهای ورزشی به ویژه ناشران ورزشی کشتی برخوردار است!
امیدواریم علاقه مندان کشتی از مدیران و مسوولان گرفته تا مربیان و کشتی گیران در این زمینه تجدیدنظر فرمایند و با خرید و استقبال و نقد و پیشنهاد تولیدهای علمی و آموزشی مرتبط با کشتی، باعث دلگرمی نویسندگان و ناشران حامی کشتی برای چاپ و نشر دیگر موضوع های مورد نیاز آموزش کشتی شوند.
ضمن تشکر از مدیران ارجمند «نشر دات» که حاصل یک عمر تجربه و تلاش سخت پهلوان وارسته محمود خاوران را به بازار کتاب عرضه کرده اند، به خانوادهی بزرگ و پرافتخار کشتی، فدراسیون و هیات های کشتی پیشنهاد و سفارش میکنیم خرید و مطالعه ی کتاب ارزشمند «زوران» را در سبد فرهنگی و مطالعاتی و خدماتی خود قرار دهند …
از تلاشهای پیگیرانه و سختکوشی آقای خاوران و همسر فداکار و فرزندان شایسته ی ایشان که برای نگارش و تولید و انتشار این کتاب سالها به سختی کوشیدند و به هر دری که شایسته بود زدند، تقدیر و تشکر میشود. انتشار این اثر گرانبها که بدون تردید در آینده یکی از منابع فنی مورد استفاده ی علاقه مندان به کشتی خواهد شد، به آقای خاوران و خانواده ی ارجمند و جامعه ی کشتی تبریک و شادباش میگوییم.
برای آگاهی بیشتر به نشانی الکترونیکی www.zooran.ir مراجعه نمایید.
عسکر موسوی
مسوول آموزش و برنامه ریزی انستیتو بین المللی کشتی
اردیبهشت ماه ۱۳۹۴
پیگیری پایگاه تخصصی کشتی کرمانشاه Twitter , Facebook. آگاه سازی از بروز رسانی با RSS
نوشته شده توسط جواد نجاتی در پنجشنبه, 02 مهر 1394 ساعت 2:56 ب.ظ
- ۲ نظر
- 5008 بازدید